‘De Roudonck’ als krachtplaats

De krachtplaatsen zijn alleen te bezoeken onder begeleiding.
Ervaar de krachtplaatsen van De Roudonck tijdens je verblijf.

Wat zijn krachtplaatsen?

Krachtplaatsen zijn plekken op aarde waar verschillende energiebanen samenkomen. Dit kunnen energiebanen zijn die aan de oppervlakte van de aarde lopen, rond de aarde, vanuit de aarde naar de oppervlakte van de aarde komen of vanuit de aarde naar de Kosmos gaan en omgekeerd. Op knooppunten van deze energiebanen ervaren mensen over de hele wereld al zeer lang speciale krachten en energieën. Veel rituele en heilige plaatsen zijn dan ook op deze knooppunten ontstaan. Plaatsen waar men bidt, zingt, mediteert, in contact komt met energieën van voorouders of met ervaringen uit vorige levens.  Maar ook waar men engelen en andere verschijningen heeft waargenomen of waar een sterk contact met de aarde wordt ervaren. Stonehenge in Engeland en Carnac in Frankrijk zijn bekende óude krachtplaatsen in Europa. Veel van onze kerken en kapellen zijn ook op dergelijke energieknooppunten gebouwd.  Rituele en andere vieringen, maar ook rechtspraak werd vaak gedaan bij bomen op samenkomsten van energiebanen. Krachtplaatsen kunnen ook ontstaan wanneer mensen vaak op dezelfde plek mediteren, bidden of zingen. Zo kan een klein huisaltaartje ook tot een kleine krachtplek uitgroeien. Duidelijk is dat krachtplaatsen een versterkend effect hebben op samenzijn en verbinding van mensen en energieën, op beleving van aangereikte boodschappen, op het uitkomen in je eigen kern, op innerlijke rust en heling.

‘De Roudonck’ als krachtplaats

Toen wij voor het eerst met ‘De Roudonck’ in contact kwamen konden wij al ervaren dat deze plek iets speciaals had. Reden dat wij tegen elkaar konden zeggen: “Dit is het!”. Niet wetende dat deze plek ons nadien nog zoveel van haar rijkdom zou prijsgeven, nadat wij veel oude en verstorende energieën hebben mogen opruimen. Veel van onze gasten, klanten en vrienden geven aan dat er al een last van hun schouders afvalt en direct rust ervaren zodra zij de oprijlaan van ‘De Roudonck’ op komen. Inmiddels zetten wij al veel jaren de krachtplekken op ‘De Roudonck’ in voor mensen die komen voor heling van ervaringen uit het verleden en voor het onderzoek naar liefde, verbinding en zielsbestemming. Ook de bijzondere natuur draagt zeker bij aan de grote innerlijke beleving die op ‘De Roudonck’ wordt ervaren.

De krachtplekken van ‘De Roudonck’

R

Zweethutplek

Begin 2007 stelden wij ons de vraag waar wij het beste zweethutten voor onze zweethutceremonies konden neerzetten. De volgende ochtend waren er cirkels en een lemniscaat op de grond zichtbaar. ‘Moeder Aarde’ had ons haar antwoord gegeven. De grote zweethut voor 42 personen staat op één van de cirkels van het lemniscaat. De kracht van deze plek is dat de hart-energie bij deelnemers wordt versterkt. De middelste hut voor 24 personen staat op een cirkel waar de mannelijke en de vrouwelijke energie samenkomen. De kleinste hut voor maximaal 10 personen versterkt het nieuwe, de start, de opbouw, de impuls in vernieuwing. Lees meer over de zweethutceremonies bij Extra’s, waar je ook de folder ‘Zweethutceremonies’ kunt downloaden.

R

Spiraal

Eind 2012 hebben wij met kasseien de ‘Spiraal’ op ‘De Roudonck’ gelegd. Deze ‘Spiraal’ is geschikt voor meditatie, contemplatie en gebed. Maar ook om er je eigen levensreis in te maken, linksom lopend je verleden in. Nadat je bij de kern bent uitgekomen kun je contact maken met de allerhoogste energie van licht en liefde, de Goddelijke energie, én met Moeder Aarde. Gevuld en gesterkt loop je rechtsom je nieuwe leven in en ruim je oude beperkende energieën op. Om verbonden en bij jezelf aan het einde jouw leven van nu in te stappen. ‘Schoon’ en klaar om jouw toekomst aan en in te gaan.

Het lopen van de ‘Spiraal’ op ‘De Roudonck’ kan zowel individueel, met een groep, als onderdeel van een eigen training, als ook met uitleg en onder begeleiding. Informeer bij ons naar de prijzen om de ‘Spiraal’ te kunnen lopen.

R

Labyrint

Niet alleen wij, maar ook anderen, ‘voorzagen’ het ‘Labyrint’ al liggen op de plek waar wij het van kasseien hebben gelegd. Dit ‘Labyrint’ op ‘De Roudonck’ is gelijk aan het oudste in Italië gevonden labyrint én gelijk aan het labyrint in de kathedraal van Chartres in Frankrijk.

Het ‘Labyrint’ op ‘De Roudonck’ is geschikt voor meditatie, contemplatie en gebed. Maar ook om er je eigen levensreis in mee te maken. Een levensreis van vooruitgaan en weer teruggestuurd te worden. Ondanks of dankzij het overwinnen van mogelijke tegenslagen, kom je uiteindelijk toch uit bij je kern. In de kern kun je contact maken met de allerhoogste energie van licht en liefde, de Goddelijke energie, én met Moeder Aarde. Gevuld en gesterkt loop je je weg terug waarbij je opnieuw heen en weer wordt gestuurd. Met een gevoel van ruimte neem je nu alle eventuele tegenslagen voor lief en stap jij jouw nieuwe leven in. 

Het lopen van het ‘Labyrint’ op ‘De Roudonck’ kan zowel individueel, met een groep, als onderdeel van een eigen training, als ook met uitleg en onder begeleiding. Informeer bij ons naar de prijzen om het ‘Labyrint’ te kunnen lopen.

R

Rode beuk

Zodra je in onze ‘Stiltetuin’ onder de drie stammige ‘Rode Beuk’ staat ervaar je bescherming, beschutting, omarming en een sterke aarding. Vooral als je contact maakt met de stam en de wortels. Ook kun je op één van de boomstammen gaan zitten die in een cirkel onder de ‘Rode Beuk’ staan. Voor ‘slechts’ zestig jaar is deze boom uitzonderlijk groot en dik. Wat ons betreft is dit de ‘Moederboom’ van ‘De Roudonck’. Net als de Eywa, de boom der zielen, in de film Avatar.

R

Boeddha-plekje

Op het ‘Boeddha-plekje’ in onze ‘Stiltetuin’ kun je goed alleen zijn om de stilte te ervaren en naar binnen te keren. Mocht er een zuchtje wind zijn, dan kun je wegdromen op de klanken van de vele grote en kleine windorgels.

R

Kosmische Poort

De belangrijkste krachtplek op ‘De Roudonck’ is de ‘Kosmische Poort’ helemaal achter op ons terrein. Op deze plek is een open kanaal vanuit de Kosmos, de Goddelijke energieën met Moeder Aarde en omgekeerd. Een belangrijke plek van heling waar veel mensen ook lijfelijk ervaren dat er energie in hun verandert. 

R

Aan het water bij de historische visvijver

Aan of op het water van de historische visvijver word je vanzelf stil, kom je tot rust en zak je in je gevoel. Geluiden van vogels klinken luid omdat het water veel lager ligt dan de omringende omgeving . Af en toe een roep van een Waterhoen, de Groene specht of de Zwartkop. Een schreeuw van de Blauwe Reiger of een vlucht Ganzen. Misschien wel een IJsvogeltje of een opspringende vis. Er gebeurt altijd wat waar jij zittend aan het water getuige van mag zijn.

De krachtplekken op ‘De Roudonck’ zijn niet zomaar te bezoeken. Wel onder leiding of met toestemming van ons of zijnde als aanvullend onderdeel van je training of vergadering in Brabant of tijdens je verblijf in het Natuurhuisje of de Bed and Breakfast bij ons bij te boeken.