Over ‘De Roudonck’

“Dit is het!”

Peter Houtman en Hetty de Laat begonnen hun zoektocht naar een kloppende woon- en werkplek in het buitengebied in 2002. “We bezochten allerlei locaties in Nederland en België, tot aan Noord-Frankrijk aan toe. Overal waar we locaties bezochten kregen we niet het kloppende gevoel. We konden beide dat gevoel niet exact omschrijven, maar voelden wel dat het er niet was. Totdat we begin 2006 achter de makelaar aan op ‘De Roudonck’ rondliepen. We keken elkaar aan en zeiden praktisch tegelijkertijd… “Dit is het!”. We voelden het… Blije energie stroomde door ons heen. Dus dit was het gevoel! Op 1 december 2006 werden wij de eigenaren, of zoals we het liever noemen, de ‘hoeders’ van ‘De Roudonck’; in het fraaie stroomgebied van De Essche Stroom aan de rand van het pittoreske Brabantse dorpje Esch.

De Roudonck

‘De Roudonck’ is een bijzondere plek van 1,7 ha met natuurlijke graslanden, oude bomen, een houtwal, houtsingels, bosjes, een honderdtal knotwilgen, fruitbomen, een historische visvijver en restanten van de vroegere omgrachting van het oude woonhuis. In het woonhuis hebben wij drie gastenkamers en de ‘Hoge Kamer’ als vergaderkamer ingericht. Ons gastenverblijf / natuurhuisje biedt de mogelijkheid tot overnachten en verblijven door vier, maximaal vijf personen. ‘Het Atelier’ hebben we geschikt gemaakt voor trainingen en vergaderingen. Ons terrein kent diverse krachtplekken en we hebben er een ‘spiraal’, ‘labyrint’ en een terreindeel voor zweethutceremonies en vuurlopen aangelegd. Zo voelen wij ons als ‘hoeders’ uitgenodigd en uitgedaagd om ‘De Roudonck’ steeds mooier, natuurrijker en energetische krachtiger te maken.

Inmiddels is ‘De Roudonck’ een plek waar:

  • Wij wonen en werken combineren én scheiden
  • Al onze dromen en wensen bij elkaar komen
  • Je al rust ervaart zodra je de oprijlaan oprijdt
  • Je de donkerte nog kunt ervaren
  • Aarde, water, lucht en vuur samenkomen
  • Veel energieën bij elkaar komen die ‘De Roudonck’ tot een krachtplek maken
  • Mensen graag komen voor een training of vergadering, om te overnachten of verblijven
  • Mensen graag komen voor andere activiteiten zoals individuele- of relatiesessies, ceremonies en natuurwerkdagen
  • Wij veel investeren in het verbeteren van de gebouwen en in het verhogen van de landschappelijk- en natuurwaarden
  • Mens, plant en dier zich welkom voelen

‘De Roudonck’ is voor ons een plek geworden waar wij mensen met liefde en plezier ontvangen om hun lichaam, geest, hart en ziel tot bloei te laten komen.