Natuurgebied De Kampina

Natuurgebied De Kampina is een fraai natuurlandschap in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Je vindt het tussen de grote Brabantse steden Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. De Kampina staat vooral bekend om z’n grote heidegebied, maar verrast je ook met z’n bossen, vennen en fraai kronkelende beekjes. De uitgestrektheid en het afwisselende landschap biedt leefgebied aan veel verschillende dieren. Zo kan je er zomaar een ijsvogel, zilverreiger, zwarte-, groene- of bonte specht spotten. IJslandse paarden en koeien ondersteunen de medewerkers van Natuurmonumenten bij het beheer. Natuurgebied De Kampina ligt tussen Oisterwijk en Boxtel in, vlakbij ons landgoedje ’De Roudonck’. Ideaal dus om één of meerdere overnachtingen te boeken als je van plan bent om wandelingen of fietstochten over De Kampina te gaan maken.

Buitenterras 3 natuurhuisje de roudonck

Combineer met een overnachting 

Geniet optimaal van de zon, de stilte en de natuurrijke omgeving in ons Natuurhuisje Brabant. Wij vinden het fijn als jullie bij ons van deze natuurrijkdom komen meegenieten.

Wandelroutes Natuurgebied De Kampina

Ben jij van plan om Natuurgebied De Kampina te bezoeken en ben je opzoek naar een leuke Kampina wandelroute? Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld de Huisvennenroute. Deze leidt je niet alleen door de prachtige bossen maar ook over de heide en langs allerlei verschillende beekjes en vennen. In bijna iedere bocht kom je langs een ander stukje natuur met een bijzonder uitzicht, wat de Huisvennenroute een verrassende wandelroute maakt. 

Een andere mooie Kampina wandelroute is de Smalwater route vlakbij Boxtel. Deze route neemt je net als de Huisvennenroute mee door een afwisselend landschap van bossen, heide, vennen en beekjes. Het is een minder bekende maar zeer fraaie wandelroute. Aan te raden is het om tijdens de Smalwaterwandelroute een lange broek te dragen aangezien je langs beekjes komt met wilde begroeiing. 

Andere wandelroutes zijn: Het Kerkpad, Belversven, Logtse Velden, Cultuurhistorisch Banisveld en de NS route Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina, te starten vanaf zowel station Boxtel als station Oisterwijk.

parkeerplaats Kampina

Parkeerplaats Natuurgebied De Kampina

De meeste Kampina wandelroutes starten bij de vele parkeerplaatsen rond De Kampina. Er zijn twee parkeerplaatsen die het dichtstbij ‘De Roudonck’ liggen. De eerste parkeerplaats vind je op Het Loo bij de huisnummers 2 tot en met 6 in Boxtel. De tweede parkeerplaats is gelegen aan de weg huisvennen met de postcode 5281 in Boxtel.  Hieronder zie je een kaartje met alle parkeerplaatsen in de omgeving.

Het Loo 2-6, Boxtel

5281, Boxtel

Overnachten nabij Natuurgebied De Kampina

Ben jij van plan om meerdere wandel- of fietsroutes in Natuurgebied De Kampina te gaan doen? Maak er dan een (korte) vakantie van en boek één of meerdere overnachtingen op ‘De Roudonck’. Kom tot rust in ons natuurhuisje in Esch, op korte fietsafstand van Natuurgebied De Kampina. In ons gezellige natuurhuisje kunnen maximaal 4 personen verblijven. Naast het natuurhuisje kun je ook overnachtingen boeken in de gastenkamers van onze bed & breakfast in ons historische woonhuis.

Natuurhuisje Esch reserveren - De Roudonck, Brabant
Woonhuis voorzijde DEN_9639