Wandelroutes Oisterwijkse Bossen en Vennen

Wandelroutes Oisterwijkse Bossen en Vennen bekijken? Hier vind je enkele van de meest populaire Oisterwijkse wandelroutes. De meeste wandelroutes beginnen bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten.

Natuurhuisje Esch

Combineer met een overnachting 

Geniet optimaal van de zon, de stilte en de natuurrijke omgeving in ons Natuurhuisje Brabant. Wij vinden het fijn als jullie bij ons van deze natuurrijkdom komen meegenieten.

Wandelroutes Oisterwijkse Bossen en Vennen

Veertien vennenroute Oisterwijk

Een stevige lange wandeling langs 14 fraaie vennen. Vanaf Bezoekerscentrum Oisterwijk volg je de blauwe pijlen. De 14 vennen Oisterwijk route kent een verrassende natuur- combinatie van bos, heide en vennen. Ieder seizoen tovert het natuurgebied zich om tot een decor van een ander sprookje. Trek vooral je wandelschoenen aan, want de 14 vennenwandeling Oisterwijk is in totaal 9,4 km lang.

De wandelroute brengt je langs vennen met bijzondere namen, zoals het Speijkven, Groot Kolkven, Lammerven, Goorven, Witven, Klein Aderven, Diaconieven, de Brouwkuip en het Staalbergven. Het schone water van de vennen zorgt voor de groei van bijzondere algen en planten, maar ook voor veel insecten als libellen en waterjuffers. De afwisseling van bos, heide en vennen maakt dat de 14 vennenroute bij vogelliefhebbers zeer geliefd is. Als je geluk hebt, spot je laag en snel over het water vliegend een blauw oranje kleurig ijsvogeltje.

Tien vennenroute Oisterwijk

Wil je zoveel mogelijk natuur zien, maar vind je de 14 vennen route te lang? Dan bestaat er ook de kortere 10 vennenroute Oisterwijk. Je kunt hiervoor de veertien vennenroute afsnijden tot de gewenste lengte.

Wandelroute Kampina Oisterwijk

Wist je dat Oisterwijk nog een natuurgebied kent? Namelijk de Kampina. Laat je verrassen door de wandelroute Kampina Oisterwijk. De route begint bij Het Boscafé in Oisterwijk. Vanuit deze plek wandel je door naar het Groot Belversven. Even verder kom je uit op het uitgestrekte heideveld waar de Kampina bekend om staat. Het heideveld is rijk aan flora en fauna. De prachtige IJslandse paarden zijn de grazende beheerders van de heide. De wandelroute Kampina Oisterwijk is 6,72 km lang.

Wandelroute Goorven

Een kortere route is de populaire Oisterwijkse Bossen wandelroute van totaal 4,25 km. Deze route neemt je mee in het gevarieerde bos- en vennengebied boordevol ongerepte natuur. De route heet ’Wandelroute Goorven’ en is een mooie route als je een wandelroute in deze omgeving zoekt. Om deze Oisterwijkse Bossen wandelroute te lopen, volg je de gele paaltjes.

Je kunt een plattegrond en meer informatie over de wandelroutes aanvragen bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten.

Wandelen in de omgeving van Oisterwijk met overnachting

Ben je van plan om meerdere van deze wandelroutes in de omgeving van Oisterwijk te lopen? Maak er dan een (korte) wandel-fietsvakantie van en boek je overnachtingen op ‘De Roudonck’. Kom tot rust in ons natuurhuisje in Esch, op korte fietsafstand van de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina. In ons gezellige natuurhuisje kunnen maximaal vier personen verblijven. Je kunt natuurlijk ook je overnachtingen boeken in één van de gastenkamers van onze bed & breakfast in ons historische woonhuis.

Natuurhuisje Esch reserveren - De Roudonck, Brabant