Pelgrimspad Nederland

Het Pelgrimspad Nederland is één van de Lange-Afstand-Wandelpaden, LAW’s, die Nederland rijk is. Het Pelgrimspad Nederland en is in totaal 456 kilometer lang. De route start in Amsterdam en eindigt net over de grens in Visé in België. In België en Frankrijk worden de Lange-Afstand-Wandelpaden ook wel aangeduid als GR, Groteroutepaden of Grande Randonnée. Omdat ‘De Roudonck’ ligt aan het deel van het Pelgrimspad Nederland dat door Noord-Brabant loopt, ontvangen wij je graag voor een overnachting en ontbijt in onze B&B in ons bijzondere historische woonhuis. Ons kleine landgoedje ‘De Roudonck’ ligt aan De Ruiting 3 in het buitengebied van Esch op ruim 15 km lopen vanaf Den Bosch.

Sint Jan in Den Bosch

Pelgrimspad deel 1

Het Pelgrimspad deel 1 is in totaal 206 kilometer lang met 12 etappes van 12 tot en met 26,9 km. Dit eerste deel start aan het Amsterdamse Begijnhof en gaat daarna door het Groene Hart. Hier kan je graskaden, tiendwegen, jaagpaden en boezemkaden verwachten. Via de Bommelerwaard loop je naar het vestingstadje Heusden. Dan neemt het pad je mee door de zandverstuivingen van de Loonse en Drunense Duinen. Uiteindelijk kom je uit in de Noord-Brabantse hoofdstad Den Bosch.

Pelgrimspad deel 2 en Overnachten in de B&B van ‘De Roudonck’

Het Pelgrimspad deel 2 is in totaal 250 kilometer lang, bestaande uit 15 etappes van 7,2 tot en met 23,9 km. De eerste etappe start in Den Bosch en toont je een fraai beeld van deze oude stad en z’n omgeving. Op kaart 4 in het boekje ‘Het Pelgrimspad deel 2’ kom je op deze eerste etappe na ruim 15 km op De Ruiting langs ons landgoedje ‘De Roudonck’. Voor wandelaars die per dag etappes van ongeveer 15 km lengte willen doen, ligt onze B&B op een ideale afstand om weer even tot rust te komen en te overnachten in één van de kamers in ons historische woonhuis. Mocht je het Pelgrimspad ‘andersom’ lopen, dan heb je na jouw overnachting in onze B&B een fraaie laatste etappe van nog maar 15 km naar het hartje van De Bosch. Breng dan zeker een bezoek aan de prachtige Sint Jans Kathedraal.

Oprijlaan de Roudonck
Ontbijt Hoge Kamer De Roudonck

Na een heerlijk zoveel mogelijk biologisch ontbijt ga je weer met een gevulde maag en vol goede moed op pad om de schoonheid van de Brabantse en Limburgse natuur te ontdekken. De route gaat langs de Oisterwijkse vennen, de bossen bij Middelbeers en Valkenswaard, de Strabrechtse Heide bij Heeze en door het witte stadje Thorn. Na Sittard wordt het landschap steeds heuvelachtiger. Via Spaubeek, Voerendaal, Ubachsberg, Gulpen, het Geuldal en het Savelsbos kom je uiteindelijk uit in Visé in België.

Overnachten op de route van het pelgrimspad

Ben jij van plan om het Pelgrimspad te bewandelen, maar loop je liever geen 20 kilometer per dag? Dan is de Roudonck een ideaal overnachtings- en rustpunt na ruim 15 km. Kom na de drukke stad Den Bosch tot rust in onze bed & breakfast door een overnachting te boeken in ons historische woonhuis.

Kamer Volle Zon De roudonck 1